27 Φεβρουαρίου 2018

Αυτή είναι η διάγνωση για τον Όσκαρ Γκαρθία από το «Διαβαλκανικό»

Η διάγνωση από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης» ο Όσκαρ Γκαρθία το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστή πριν από λίγο.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, και το οποίο φέρει την υπογραφή της νευρολόγου του νοσοκομείου, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, προσήλθε με «οίδημα, εκχύμωση και μικρό θλαστικό τραύμα, στο βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, συνοδευόμενο από αίσθημα ζάλης και αυχεναλγία».

Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται ότι ο Όσκαρ Γκαρθία «έλαβε φαρμακευτική αγωγή λόγω της αυχεναλγίας» και σημειώνεται ότι «δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, πλην ευθειασμού αυχενικής μοίρας ΣΣ».
Σε ό,τι αφορά τη διάγνωση εξόδου, υπογραμμίζεται πως ο 44χρονος τεχνικός «εξέρχεται με οικεία βουλήσει παρά τις συστάσεις για 24ωρη παρακολούθηση».
Τέλος, στις ιατρικές οδηγίες προς τον Όσκαρ Γκαρθία σημειώνεται πως «συστήθηκε παυσίπονη αγωγή επί πόνου και παραμονή αυχενικού κηδεμόνα για επταήμερο».
Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα από το «Διαβαλκανικό» αναφορικά με την κατάσταση του Όσκαρ Γκαρθία:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Ο ασθενής προσήλθε, αναφέροντας κάκωση κεφαλής από ξένο σώμα και πτώση εξ ιδίου ύψους. Έφερε οίδημα, εκχύμωση και μικρό θλαστικό τραύμα, στο βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, συνοδευόμενο από αίσθημα ζάλης και αυχεναλγία. Νευρολογική εκτίμηση: επίπεδο συνείδησης επικοινωνίας καλό, με προσανατολισμό στο χώρο, χρόνο, πρόσωπα. Αυχένας ελεύθερος στις κινήσεις, κρανιακά νεύρα κ.φ. Τενόντιες αντανακλάσεις συμμετρικές. Πέλματα καμπτικά, αισθητικότητα κ.φ. Παρεγγεφαλιδικές δοκιμασίες κ.φ. Στάση, βάδιση χωρίς διαταραχές.

ΠΟΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ
Παρέμεινε και έλαβε φαρμακευτική αγωγή λόγω της αυχεναλγίας, αιμοδυναμικά και κλινικά σταθερός. Διενεργήθηκαν αξονικές τομογραφίες εγκεφαλικού και σπλαχνικού κρανίου, και ΑΜΣΣ, δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, πλην ευθειασμού αυχενικής μοίρας ΣΣ.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ
Ζάλη μετά ΚΕΚ και πτώση εξ ιδίου ύψους.
Εξέρχεται οικεία βουλήσει παρά τις συστάσεις για 24ωρη παρακολούθηση ενδονοσοκομειακά.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Συντηρητική: συστηματική μυοχαλαρωτική και παυσίπονη φαρμακευτική αγωγή.
Τοποθέτηση αυχενικού κηδεμόνα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Συστήθηκε παυσίπονη αγωγή επί πόνου και παραμονή αυχενικού κηδεμόνα για επταήμερο. Επί επιμονής συμπτωμάτων επανεκτίμηση.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΞΟΔΟΥ
Norgesic επί πόνου.


http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com