28 Φεβρουαρίου 2018

Αυτοί είναι οι ένοχοι του Koriopolis

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/2) η δίκη με την τελική ετυμηγορία των ενόχων για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 με τους Αχιλλέα Μπέο, Γιάννη Κομπότη, Γιώργο Τσακογιάνη, Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο να κρίνονται οριστικά ένοχοι.
Αρχικά πριν την εκδίκαση η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της "συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα". Κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο και αυτό σήμαινε ότι οι ένοχοι θα ξεπερνούσαν τους 30 που είχαν αρχικά κριθεί ένοχοι.
Η εξέλιξη αυτή έφερε ένταση με τους δικηγόρους να ζητούν απαλλαγή όλων για το αδίκημα της "συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα" και να θέλουν διακοπή της δίκης.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και μετά από μιάμιση ώρα διακοπής λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησε να συνεδριάζει και πάλι και να ανακοινώνει ποιοι κρίθηκαν ένοχοι.

Ένοχοι κρίθηκαν οι:
Αχιλλέας Μπέος: για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στα παιχνίδια Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/2011) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.
Γιώργος Τσακογιάννης: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ' εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα), για δωροδοκία-δωροληψία κατά συρροή, για παράνομη οπλοκατοχή και για απόπειρα εκβίασης.
Γιάννης Κομπότης για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολης-Λεβαδειακός 2-4 (2010-11)
Γιώργος Μποροβήλος-Δημήτρης Μπάκος: για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας, Καβάλα-Αστέρας, Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου.
Αβραάμ Παπαδόπουλος: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.
Κώστας Μενδρινός: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.
Νίκος Παντέλης: για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός για συμμετοχή σε παράνομοι στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Άγγελος Τραυλός: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.
Γιάννης Παπαδόπουλος: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.
Μιχάλης Νικολόπουλος: για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αθώοι κρίθηκαν οι:
Μιχάλης Κουντούρης, για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου.
Ηρακλή Νύκταρης
Αλέκος Βοσνιάδης
Νίκος Πηρούνιας

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com