2 Μαρτίου 2018

Στις κακές καιρικές συνθήκες αποδίδει ο τουρκικός Τύπος το περιστατικό στον Έβρο

Χαμηλούς τόνους φαίνεται να τηρεί ο τουρκικό Τύπος για το περιστατικό της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην περιοχή των Καστανιών Έβρου.
Η Daily Sabah αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι δύο έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν κατά λάθος στην Τουρκία. Αποδίδουν το γεγονός στην έλλειψη προσανατολισμού λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Προσθέτει δε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες ορίζεται από τον ποταμό Μαρίτσα (Έβρος) και κατά μήκος των χερσαίων τμημάτων υπάρχει φράχτης. Ωστόσο επισημαίνει πως κάποια σημεία δεν είναι σηματοδοτημένα καθαρά και η περιοχή από την οποία πέρασαν οι έλληνες στο τουρκικό έδαφος είναι δασωμένη.
Τα σύνορα παρακολουθούνται στενά από τις δύο πλευρές λόγω των μεταναστευτικών ροών. Αν και πρόκειται για συμμάχους στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία συχνά παρασύρονται σε διάφορα θέματα όπως τα χωρικά ύδατα και μη ορισμένα νησιά στον Αιγαίο. Υπάρχει δε το θέμα της Κύπρου, θέματα με την μουσουλμανική τουρκική και ελληνορθόδοξη μειονότητα στις δύο χώρες και επιπρόσθετα οι κατηγορίες της Τουρκίας πως η Ελλάδα περιθάλπει τρομοκράτες, αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Cumhuriyet με ένα λιτό δημοσίευμα αναφέρει πως δύο στρατιώτες της Ελλάδας λόγω χιονόπτωσης πέρασαν στην Τουρκία κατά λάθος και κρατούνται.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com