16 Απριλίου 2018

Στο χείλος του γκρεμού ο Παναθηναϊκός

Στα πρόθυρα της καταστροφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αφού κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό λόγω της νέας αφαίρεσης 9 βαθμών για οφειλές σε Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν. Συνολικά αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί από τους «πράσινους» αν συνυπολογιστεί και το -3 στην υπόθεση Βέμερ.
Ο κανονισμός είναι σαφής: Εάν το «τριφύλλι» δεν διευθετήσει εντός πέντε εργάσιμων ημερών τουλάχιστον τρεις από τις συγκεκριμένες εκκρεμότητες που οδήγησαν σε αφαίρεση βαθμών τότε ο απευθείας υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος ανεξαρτήτως από το τι θα συμβεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Ήδη θεωρείται χαμένη υπόθεση η δικαστική διαμάχη με τον Βέμερ που οδήγησε στο -3, αφού στον Παναθηναϊκό δεν σημειώθηκε καμιά αντίδραση στο χρονικό περιθώριο που προβλέπονταν να καταβάλει τα οφειλόμενα ή μέρος αυτών ώστε να επιστραφούν οι βαθμοί.
Ως εκ τούτου από τις νέες «καμπάνες» από Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν οι «πράσινοι» θα πρέπει να βρουν σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών μια φόρμουλα προκειμένου να προκύψει εξωδικαστικός συμβιβασμός με τουλάχιστον δύο από τους πρώην ποδοσφαιριστές του. Στόχος να επιστραφούν ακόμη και 6 βαθμοί για να απομακρυνθεί το φάσμα του υποβιβασμού που προκαλούν οι τρεις αφαιρέσεις χωρίς να σημαίνει αυτό πως ξεπεράστηκε το πρόβλημα.
Με την λογική (αν και στην τωρινή διοίκηση του Παναθηναϊκού τίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο) πως θα καταβληθεί το ποσό των 50.075 ευρώ στον Σεμπαστιάν Λέτο το οποίο δεν είναι απαγορευτικό, αλλά και περίπου 16.000 ευρώ που αναλογούν στον Τοτσέ (από την τελευταία δόση του διακανονισμού του), ανεξάρτητα από τι θα συμβεί με τς οφειλές στον Μάικλ Εσιέν που υπολογίζονται σε 256.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός παίρνει βαθιά ανάσα, αν και με όσα έχουμε δει να συμβαίνουν εδώ και μήνες τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com