17 Απριλίου 2018

Ότι είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής για το μαθητή, είναι και ο προπονητής για τον αθλητή

Επιτέλους τόσο στην ΕΠΣΗ όσο και οι ομάδες θα πρέπει να σοβαρευτούν για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου και να καταλάβουν ότι είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής για το μαθητή είναι και ο προπονητής για τον αθλητή…
Όπως δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος να διδάσκει στα σχολεία τα παιδιά, έτσι δεν μπορεί και ο κάθε τυχαίος να παριστάνει τον προπονητή σε αθλητές.
Όταν όμως βλέπουμε μία ‘’χούφτα’’ ανίκανων ανθρώπων μέσα στην ΕΠΣΗ να ορίζουν τα παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο με βάση τους γάμους, τις βαφτίσεις και τα μνημόσυνα, να έχει ‘’καζηνοποιηθεί’’ το τοπικό ποδόσφαιρο και να αδιαφορούν, πως είναι λοιπών δυνατών να μπορέσουν να καταλάβουν ότι για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου είναι ότι άπαντες όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στον πάγκο τους διπλωματούχους προπονητές.
Όπως ο καθένας γονιός έχει την απαίτηση στο σχολείο να διδάσκει το παιδί του ο δάσκαλος και ο καθηγητής με τις απαιτούμενες γνώσεις, έτσι έχει και την απαίτηση από την κάθε ομάδα να έχει στο παιδί-αθλητή τον απαιτούμενο σε γνώσεις προπονητή.
Όποιος παράγοντας και όποια ομάδα δεν θέλουν να έχουν στον πάγκο τους διπλωματούχο προπονητή, υπάρχουν και τα 11Χ11, τα 7Χ7, τα 5Χ5, αλλά και το εργασιακό πρωτάθλημα όπου μπορεί ο κάθε τυχαίος να κάνει τον προπονητή…  
Η απαξίωση και η υποβάθμιση του προπονητή και συγχρόνως και του ίδιου του τοπικού ποδοσφαίρου με την ανοχή της ΕΠΣΗ πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος.
Ο ρόλος και η θέση του προπονητή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνετε με αυστηρά και σωστά κριτήρια, από τις διοικήσεις των ομάδων, καθώς μία σωστή επιλογή θα έχει και ανάλογα αγωνιστικά οφέλη στις ομάδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com