24 Απριλίου 2018

Κακουργηματικές διώξεις στον αθλητικό παράγοντα για τα δεκάδες χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού

Μαζί του συνελήφθησαν επίσης ο γιος και ο αδερφός του - Έρευνες για τυχόν λαθρεμπορία και φορολογικά ζητήματα
Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη πήραν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν σήμερα για τα χιλιάδες μαϊμού προϊόντα. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του επιχειρηματία-ποδοσφαιρικού παράγοντα φέρεται να υποστηρίζεται ότι η υπόθεση δεν είναι όπως παρουσιάζεται, ενώ για πολλά είδη υπάρχουν παραστατικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα κινήθηκε μετά από μήνυση γνωστής εταιρείας. Μέχρι στιγμής δέκα επώνυμες εταιρείες έχουν υποβάλλει έγκληση σε βάρος του επιχειρηματία.


30.000 μαϊμού προϊόντα!
Σε περίπου 30.000 (για την ακρίβεια 29.125) εκτιμώνται μέχρι τώρα τα απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και άλλα - τα προϊόντα μαϊμού που ανακαλύφθηκαν μετά από "έφοδο" της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις ιδιοκτησίας γνωστού αθλητικού παράγοντα του Ηρακλείου αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο στο Δήμο Χερσονήσου.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ
Ο ίδιος, ο γιος και ο αδερφός του, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου.  Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για απάτη κατα συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι διερευνώνται τυχόν λαθρεμπορία και φορολογικά ζητήματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες,για την υπόθεση έφτασε στην Κρήτη και 5μελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ από την Αθήνα, που πραγματοποίησε την επιχείρηση με το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η έρευνα έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία, του 24χρονου γιου του και του αδερφού του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com