12 Απριλίου 2018

Η θέση της EuroLeague για όσα έγιναν στο συμβούλιο με τον Γιαννακόπουλο

Λίγα λεπτά μετά τη διαρροή της είδησης περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την EuroLeague, η ίδια η Διοργανώτρια Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στη Μαδρίτη.
Σε μια μακροσκελή τοποθέτησή της, επισημαίνεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από το Συμβούλιο των Μετόχων πριν αυτό ολοκληρωθεί, μετά από ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί από την EuroLeague.

Το σχετικό απόσπασμα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε επίσης τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί με πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι σύλλογοι με την μοναδική εξαίρεση του Παναθηναϊκού συμφώνησαν ομόφωνα και έντονα ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και προκαλούν ζημιά στο EuroLeague -το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων του ECA, οι οποίοι καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, ζητώντας του να σταματήσει δηλώσεις του αμέσως.
Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του για τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν τυχόν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως έχουν επανειλημμένα οριστεί και εγκριθεί από όλους τους Μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν επίσης τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό και εικονικό θεσμό στην ευρωπαϊκή λέσχη μπάσκετ και αθλητισμού και σε έναν συνάδελφο μετόχους του ECA.
Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους παρευρισκόμενους μετόχους του ECA να αναθέσουν στον διευθύνοντα σύμβουλο της μπάσκετ της EuroLeague αμνηστία την επιβολή απαγόρευσης της αρένας που ισχύει επί του παρόντος. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα αυτό, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του.
Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα υποβληθούν στην επόμενη συνεδρίαση των μετόχων του ECA για επίσημη έγκριση.

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com