23 Απριλίου 2018

Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες η ακρόαση Γραμμένου ενώπιον της FIFA για το Grexit!

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση-ακρόαση της αντιπροσωπείας της ΕΠΟ, αποτελούμενης από τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Γραμμένο, τον αναπληρωτή πρόεδρο, Νίκο Βακάλη και τον εκτελεστικό γραμματέα, Αλέξη Δέδε με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA στη Ζυρίχη
Τις διεθνείς συνομοσπονδίες εκπροσώπησαν οι κκ. Χ. Χούμπελ, Ε. Ντερβίσαι, Ι. Βέλα, Μ. Γεωργίου (επιτροπή παρακολούθησης), Μ. Βάσαλο (FIFA), Ζ. Λάκοβιτς (UEFA), καθώς και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στη συνάντηση, η οποία σύμφωνα με την ΕΠΟ έγινε σε άριστο κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, ο Βαγγέλης Γραμμένος έκανε μια εφ όλης της ύλης ανάλυση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε συγκεκριμένο πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του με βασικές προτεραιότητες τα θέματα:

*διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου,

*επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης στα πρότυπα των FIFA/UEFA

*νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

*δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων

*καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.

Τα μέλη της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA αναμένεται σύντομα να εισηγηθούν προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την αναφορά Χούμπελ και την εισήγησή του περί «ποδοσφαιρικού Grexit». Οι τελικές αποφάσεις πιθανότατα θα παρθούν στις αρχές Ιουνίου.
Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε, τέλος, ότι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 12 Μαΐου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης.

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com