1 Μαΐου 2018

Βασιλακόπουλος: «Σέβομαι τον Γκασόλ, προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα ουσιώδη»

Διευκρινιστική δήλωση στα ισπανικά ΜΜΕ έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε πως σέβεται απόλυτα και ουδέποτε ήθελε να θίξει τον Πάου Γκασόλ και πρόσθεσε πως απομονώθηκε μια φράση του με στόχο να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από όσα στηλίτευσε για την Ευρωλίγκα και τον τρόπο που λειτουργεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ εν γένει.
Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι καταγγελτικές μου δηλώσεις εναντίον της Ευρωλίγκας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αποδόθηκαν κατά το δοκούν από τους εν Ελλάδι υπερασπιστές συμφέροντος αυτής της διοργάνωσης.
Με στενοχώρησε, όμως, επειδή για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, απομόνωσαν μια αναφορά μου σε έναν πολύ μεγάλο αθλητή, τον Πάου Γκασόλ, τον οποίο σέβομαι απόλυτα για την πορεία που έχει διανύσει στον χώρο. Έναν αθλητή που κατ' επανάληψη έχω τιμήσει για τα επιτεύγματά του όσο ήμουν πρόεδρος στην FIBA Europe και που με την πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία του στα γήπεδα, έχει κατακτήσει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν.
Τα κεφάλαια τα οποία έθιξα, ήταν τα καίρια της διαρκούς υποβάθμισης ελέω πρακτικών Ευρωλίγκας της παραγωγικής διαδικασίας που θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Απομονώθηκε όμως, μια φράση, που έδινε έμφαση στο ζητούμενο και διαστρεβλώθηκε με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα ουσιώδη που κάποιοι δεν θέλουν να ακούγονται. Κεφάλαια που θα πρέπει άμεσα να αποτελέσουν και αντικείμενο δημοσίου διαλόγου για το μέλλον του αθλήματος.
Αυτό και μόνο, χωρίς την παραμικρή πρόθεση υποτίμησης, παρά μόνο σαν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που ήθελα να αναδείξω.
Περίμενα από τους αθλητικούς φίλους Ισπανούς να ζητούσαν διευκρινίσεις πριν κατακρίνουν, αφού γνωριζόμαστε για χρόνια, έχουμε συνεργαστεί σε πολλά ζητήματα και θα έπρεπε να καταλάβουν ότι ουδέποτε υπήρχε περίπτωση να θίξω έναν αθλητή, πόσο μάλλον τέτοιου βεληνεκούς».

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com