3 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» AEK-Ολυμπιακού για Λάζαρο - Το δυνατό χαρτί της Ένωσης

Όπως είχε προαναγγελθεί, η ΠΑΕ ΑΕΚ προχώρησε σήμερα στην κατάθεση προσφυγής κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Οι κιτρινόμαυροι καταγγέλλουν αφενός τον ποδοσφαιριστή ότι αθέτησε το συμβόλαιό που έχει μαζί της για την επόμενη σεζόν (2018-19) και αφετέρου τον Ολυμπιακό πως προχώρησε στην κατάθεση του συμβολαίου του, παρότι η Ένωση τον είχε ενημερώσει με εξώδικο ότι δεν είναι ελεύθερος.

Ωστόσο, το νέο στοιχείο, που έρχεται στο φως, είναι ότι η ΑΕΚ υποστηρίζει πως είχε αποκτήσει τον Λάζαρο από τη Βερόνα μέσω διαδικασίας δανεισμού για τα δύο πρώτα χρόνια με οψιόν για την αγορά του και την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο.
Εφόσον αυτό όντως ισχύει, τότε ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν αθέτησε απλώς την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, αλλά και αυτή που είχε βάλει στην τριμερή συμφωνία ανάμεσα σε εκείνον, την Ένωση και τη Βερόνα, αφού η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ από την πλευρά της προχώρησε στην ενεργοποίηση της ρήτρας για την αγορά του.
Η 16 σελίδων προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ κατατέθηκε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ και με αυτήν η Ένωση ζητά να τιμωρηθεί με τις ανώτερες ποινές τόσο ο Χριστοδουλόπουλος όσο και ο Ολυμπιακός, όπως αυτές προβλέπονται στον νέο κανονισμό που ανέβηκε μόλις χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά τα όσα προβλέπει ο νέος κανονισμός στο άρθρο 14:
«5. Επιπρόσθετα της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης, αθλητικές κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται στο υπαίτιο μέρος που παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου κατά την προστατευόμενη περίοδο, ως ακολούθως:
* α) Στον υπαίτιο ποδοσφαιριστή επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε επίσημους αγώνες για τέσσερις μήνες. Σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων, η απαγόρευση θα μπορεί να επεκταθεί έως τους έξι μήνες. Η αθλητική κύρωση αυτή θα εκτίεται από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου του νέου σωματείου. Αυτές οι αθλητικές κυρώσεις θα εκτελούνται με την επίδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης εκτός εάν ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιριστή οπότε θα εκτελούνται με την τελεσιδικία αυτής.
Η αναβολή των αθλητικών κυρώσεων μολαταύτα, δεν θα εφαρμόζεται εάν ο ποδοσφαιριστής αποτελεί καθιερωμένο μέλος της αντιπροσωπευτικής ομάδας της ομοσπονδίας την οποία θα εκπροσωπήσει και η εν λόγω ομοσπονδία συμμετέχει στην τελική διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τελευταίου αγώνα και του πρώτου αγώνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
β) Στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται απαγόρευση απόκτησης, με οποιονδήποτε τρόπο, ποδοσφαιριστών γηγενών ή αλλοδαπών για δύο μετεγγραφικές περιόδους, πλην των εκπαιδευόμενων ερασιτεχνών των τμημάτων υποδομών που δικαιούται να προβιβάσει και να εντάξει στην δύναμή της ως επαγγελματίες».

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com