5 Ιουλίου 2018

Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε όσους ασκείται ποινική δίωξη

Τροπολογία που θα προβλέπει απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για όσους συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για έκτροπα, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, όπως προανήγγειλε ο Γιώργος Βασιλειάδης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να σταματήσουν οι αντινομίες στο ποδόσφαιρο και κάλεσε τόσο τις ΠΑΕ όσο και το πολιτικό σύστημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και «να μην χαϊδεύουν αυτιά».
«Στις 12 Ιουλίου έχουμε μία καταληκτική σύσκεψη στο Υπουργείο και με την αρωγή της UEFA και των αρμοδίων δικαστικών αρχών θα γυρίσουμε σελίδα. Αυτή η πρόβλεψη, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα που προωθούμε, θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τις μεγάλες δικαιολογίες για τα περιστατικά βίας μέσα στα γήπεδα και να γυρίσουμε σελίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, ο Γιώργος  Βασιλειάδης υποστήριξε: «Είναι λάθος τα κρούσματα βίας να θεωρηθούν αθλητικό φαινόμενο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο που εντείνεται σε μια κοινωνία που πέρασε κρίση και ανεργία που αγγίζει στους νέους το 50%. Υπάρχει ένα σκληρό κανονιστικό πλαίσιο στο ποδόσφαιρο, το οποίο, δυστυχώς, πήγε λάθρα να αλλάξει μέσα από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Με παρέμβαση της FIFA επιστρέφουμε στο προηγούμενο πλαίσιο για να γλιτώσουμε από τις αντινομίες του περσινού πλαισίου».

http://www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com