3 Ιουλίου 2018

Σ.Καρανδινός: Το μυστικό μου είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και αυτό όπου μου αρέσει να κάνω

Ο ‘’Γερόλυκος’’ του τοπικού ποδοσφαίρου, Στέφανος Καρανδινός, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρον συνέντευξη στην ‘’Ε.Φ.’’ και στον Γιάννη Παρασύρη, μιλώντας για το τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά γενικά σε θέματα του ποδοσφαίρου.
Για τον Στέφανο, δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις, καθώς στην πολυετή παρουσία του στο τοπικό ποδόσφαιρο, το μόνο που έχει δείξει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και που τον διακρίνει είναι ήθος κύρος και αξιοπρέπεια.
Στην μέχρι τώρα αγωνιστική του πορεία έχει αγωνιστεί στις ομάδες ΑΕ Κατσαμπά, Λίντο, Δειλινά, Ηρακλή Ηρακλείου και Ρούβα, που και συνεχίζει την καριέρα του.
Επίσης, ο Στέφανος, είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά, καθώς πρόκειται για ένα επιτυχημένο ελεύθερο επαγγελματία, υπόδειγμα οικογενειάρχη και παράλληλα αυτά τα δύο τα συνδυάζει με την μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο, αποδεικνύοντας, ότι όταν έχεις θέληση, μεράκι και αγάπη, καταφέρνεις τα πάντα…
Αναλυτικά ο Στέφανος Καρανδινός δήλωσε:

Ε.Ρ.: Κάνε μας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα, πολυετής ποδοσφαιρικής σου καριέρας, στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Α.Π.: Ο μέχρι τώρα αγωνιστικός απολογισμός της καριέρας μου, είναι πολύ θετικός, καθώς μέσα από το ποδόσφαιρο έχω κάνει μόνο φίλους.

Ε.Ρ. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας και ποια αυτή που σε στεναχώρησε περισσότερο;
Α.Π.: Δεν έχω μόνο μία καλύετρη στιγμή, έχω πολλές και αυτές είναι οι άνοδοι που πήρα με τις ομάδες ΑΕ Κατσαμπά, Λίντο, Ηρακλή Ηρακλείου. Όσον αφορά η χειρότερη στιγμή που με στεναχώρησε και δεν θα ήθελα ποτέ να θυμάμαι ο υποβιβασμός με την ΑΕ Κατσαμπά. 

Ε.Ρ.: Αν και ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα οικογενειάρχης, ποιο είναι το μυστικό, που κατάφερες όλα αυτά τα χρόνια να  συνδυάσεις με απόλυτη επιτυχία την δουλειά, τις οικογενειακές υποχρεώσεις σου, με το ποδόσφαιρο, ενώ να επισημάνουμε πως  όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεσαι και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Α.Π.: Το μυστικό είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και αυτό όπου μου αρέσει να κάνω. Όταν  θέλεις να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς, πάντα θα βρίσκεις χρόνο θέληση και δύναμη να το κάνεις.

Ε.Ρ.: Με την πολυετή παρουσία σου και εμπειρία, όλα αυτά τα χρόνια στο τοπικό ποδόσφαιρο, τι θα συμβούλευες τους νεότερους αθλητές που κάνουν τώρα τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα και τι τους γονείς τους;
Α.Π. Τους αθλητές θα τους συμβούλευα να αγαπάνε αυτό που κάνουν με όρεξη και παράλληλα να είναι ταπεινοί. Τους γονείς θα τους συμβούλευα να μην πιέζουν τα παιδιά τους και να τα αφήσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε.

Ε.Ρ.: Ποια είναι η γνώμη σου, το να δημιουργηθεί μία αναπτυξιακή κατηγορία  U14-U16 εκτός πρωταθλημάτων ΕΠΣΗ, ώστε να μπορέσουν να αγωνίζονται οι νεαροί αθλητές, μέχρι να έχουν ηλικιακά το δικαίωμα να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ;
Α.Π.: Αυτό είναι κάτι που είναι αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει πράξη, καθώς τα νέα παιδιά σταματάνε στα 14 να αγωνίζονται στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ και του Δήμου και αναγκαστικά αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο θα προσπαθήσουν να πάνε να αγωνιστούν σε μία ομάδα του τοπικού. Ενώ με αυτή την αναπτυξιακή κατηγορία  U14-U16,  είναι ουσιαστικά η μεταβατική και η ενδιάμεση κατηγορία από το παιδικό στο ανδρικό πρωτάθλημα και παράλληλα η κατάλληλη προετοιμασία των νεαρών αθλητών από το παιδικό πρωτάθλημα στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ε.Ρ.: Την αγωνιστική χρονιά που πέρασε (2017-2018), το πρώτο μισό αγωνίστηκες στην Α1 ΕΠΣΗ με την ομάδα της ΑΕ Κατσαμπά και το άλλο μισό στην Α2 ΕΠΣΗ με την ομάδα του Ρούβα. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες;
Α.Π.: Η Α1 ΕΠΣΗ ήταν πιο ποιοτική, ενώ η Α2 ΕΠΣΗ ήταν πιο ανταγωνιστική μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Ε.Ρ.: Το φαινόμενο των ξένων ποδοσφαιριστών, όπου είναι πλειοψηφία στα ρόστερ των περισσοτέρων Ελληνικών ομάδων κατά πόσο πιστεύεις ότι επηρεάζει το να εξελιχθούνε περισσότεροι  Έλληνες ποδοσφαιριστές και αν έχει αντίχτυπο και στην Εθνική ομάδα; 
Α.Π.: Οι ξένοι ποδοσφαιριστές όπου έρχονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να είναι ποιοτικοί και να κάνουν την διαφορά σε σχέση με τους Έλληνες. Από την άλλη βλέπουμε και Έλληνες ποδοσφαιριστές όπου πάνε στο εξωτερικό και διαπρέπουν και αρκετοί από αυτούς και σε κορυφαία πρωταθλήματα.
Σίγουρα οι παρουσία αρκετών ξένων ποδοσφαιριστών στα ρόστερ των ομάδων επηρεάζει το να εξελιχθούν Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά παράλληλα έχει και αντίχτυπο στην Εθνική ομάδα.

Ε.Ρ.: Θα ήθελες να ασχοληθείς με την προπονητική;
Α.Π.: Ποτέ, καθώς δεν το έχω και δεν κάνω για προπονητής

       Του Γιάννη Παρασύρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com