17 Ιουλίου 2018

Στη φυλακή πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο για συμμετοχή σε σπείρα που... άδειαζε σπίτια

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 31χρονος άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο Ταριέλ Ζιντιρίδης.
Ο πρωταθλητής του Τζούντο, ο οποίος έιχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τις κατηγορίες ότι μετείχε σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα.
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε και ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να μετέχει στο ίδιο κύκλωμα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη δράση του κυκλώματος αποδίδονται 28 κλοπές. Τον πρωταθλητή του τζούντο φέρετε να έκαψε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές του ανήκει και έχει εντοπιστεί ότι ήταν ενεργοποιημένο σε σημείο που πραγματοποιήθηκε κλοπή. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι το επίμαχο κινητό τηλέφωνο είναι δικό του.
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του επικαλέστηκε το αθλητικό παρελθόν του και αναφέρθηκε στις πολλές διεθνείς διακρίσεις στο τζούντο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Μάλιστα η συνήγορος του προσκόμισε στον 30ο ανακριτή και σχετικό έγγραφο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.
Μεταξύ άλλων ο 31χρονος ισχυρίστηκε ότι «νιώθει Έλληνας και έχει μπει στη διαδικασία μετά από 10 χρόνια και μετά από συνεχείς τραυματισμούς να επανέλθει στον πρωταθλητισμό.
Τα χρήματα που κέρδισε στο παρελθόν από τον πρωταθλητισμό, τα έχει επενδύσει στη Γεωργία και δεν έχει ανάγκη να κάνει κλοπές. Αρνείται τις κατηγορίες. Δεν γνωρίζει καν πού είναι η Λαμία, η Λιβαδειά και η Χαλκίδα, περιοχές στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα. Από τα υπόλοιπα φερόμενα μέλη του κυκλώματος γνωρίζει μόνο τον 27χρονο, ο οποίος είναι φίλος και συναθλητής και τον προπονεί».
Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και η  Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.

Αναλυτικά:
«Το αγωνιστικό ήθος του Ταριέλ Ζιντιρίδη είναι γνωστόν τοις πάσι. Τον καιρό που υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο, διακρινόταν για την αξιοπρέπεια και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Το μοναδικό του ταλέντο, τον οδήγησε πολλές φορές στην κορυφή μεγάλων διοργανώσεων ανά την υφήλιο. Το 2009, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης σταμάτησε από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού. Παρά τις προσπάθειες για να επιστρέφει στο αγαπημένο του άθλημα, δεν τα κατάφερε.
Τις τελευταίες ώρες μάθαμε ότι ο παλιός πρωταθλητής συνελήφθη, επειδή το όνομά του φέρεται να είναι αναμεμειγμένο σε κάποιες παραβατικές υποθέσεις εκτός τζούντο και φυσικά εκτός αθλητισμού. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως και τι πραγματικά συνέβη. Είμαστε σε θέση όμως να γνωρίζουμε ότι ο Ταριέλ Ζιντιρίδης δεν συνελήφθη στον Άγιο Κοσμά και φυσικά ότι εδώ και εννέα χρόνια είναι εκτός αθλητισμού και ως εκ τούτου εκτός τζούντο. Ευελπιστούμε ότι η δικαιοσύνη θα αποκαλύψει την αλήθεια και σύντομα ο παλιός πρωταθλητής θα βρει το δίκιο του».

www.filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com