10 Ιουλίου 2018

Κρασανάκης: Ο απολογισμός είναι με θετικό πρόσημο διότι αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα σαν ΠΑΕ

Ο απερχόμενος τεχνικός της Κ19 του ΟΦΗ κ. Κρασανάκης Βασίλης, μίλησε στην ‘’Ε.Φ.’’ και στον Γιάννη Παρασύρη, για την πορεία της Κ 19 του ΟΦΗ, αλλά και σε γενικά θέματα του ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά δήλωσε:
Ε.Ρ. Κάντε μας έναν αγωνιστικό απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε και πως τον κρίνεται;;
ΑΠ.: Ο απολογισμός είναι με θετικό πρόσημο διότι αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα σαν ΠΑΕ, που είναι γνωστά σε όλους και από την στιγμή που επηρέασαν την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ, επηρέασε και εμάς.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, κρατώντας έναν κορμό της περυσινής χρονιάς (2016-2017) και έχοντας σημαντικές απώλειες της ομάδας αυτής, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, κάναμε μία μεγάλη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και καταφέραμε να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση, έχοντας το μικρότερο Μ.Ο. ηλικίας αθλητών στην κατηγορία.  Επίσης μέσα από αυτό κατάφερε άλλο ένα παιδί  (Νοικοκυράκης Βαγγέλης) από τις ακαδημίες  του ΟΦΗ να γίνει επαγγελματίας,   δείχνοντας τον δρόμο προς τα άλλα παιδιά να έχουν την ίδια πορεία.

Ε.Ρ.: Τι θετικό κρατάτε και τι αρνητικό από την αγωνιστική χρονιά που πέρασε;
Α.Π.: Θετικό, κρατάω την πορεία της ομάδας, μέσα στις δυσκολίες που πέρασε. Αρνητικό όλες αυτές τις δυσκολίες που πέρασε ως ΠΑΕ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, που δεν αρμόζουν ούτε στην ιστορία ούτε στο μέγεθος του ΟΦΗ.

Ε.Ρ.: Πως κρίνετε το αγωνιστικό επίπεδο της Κ19 της Football League;
Α.Π.: Θεωρώ, ότι ήταν ένα πρωτάθλημα, που είχε ομάδες που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο επίπεδο της κατηγορίας με πολύ καλό υλικό και με παιδιά που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω, Υπήρχαν όμως και ομάδες οι οποίες είχαν σύνολο που φτιάχτηκε μόνο και μόνο γιατί το επίβαλε η Football League, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ψαλίδα.

Ε.Ρ.: Από την ομάδα της Κ19 του ΟΦΗ θα μπορούσε κάποιος η κάποιοι ποδοσφαιριστές να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα η και να δοθούν ακόμα δανικοί σε κάποια ομάδα εθνικής κατηγορίας να πάρουνε παιχνίδια και αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες;
Α.Π.: Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έχει τέτοια παιδιά, στα οποία αν κατανοήσουν τον ρόλο τους και δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν το βήμα παραπάνω, που είναι στο χέρι τους να το αποδείξουν σε αυτούς που θα τους κρίνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ε.Ρ.: Ποια είναι η γνώμη σας, το να δημιουργηθεί μία αναπτυξιακή κατηγορία  U14-U16 εκτός πρωταθλημάτων ΕΠΣΗ, ώστε να μπορέσουν να αγωνίζονται οι νεαροί αθλητές, μέχρι να έχουν ηλικιακά το δικαίωμα να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ;
Α.Π.: Θα έπρεπε να δημιουργεί μία κατηγορία U14-U16 γιατί σε αυτή την ηλικία το παιδί ανδρώνεται ποδοσφαιρικά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό από θέμα οργάνωσης και οικονομικό. Ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές, η υλοποίηση τους είναι πολύ δύσκολη.

Ε.Ρ.:  Κατά την γνώμη σας, τι κίνητρο πρέπει να έχει ένα μικρό παιδί όπου κάνει τα πρώτα του βήματα σαν ποδοσφαιριστής μέσα από τις ακαδημίας κάποιας ομάδας και τι συμβουλή θα δίνατε στο ίδιο και τι στους γονείς του;
Α.Π.: ;Το βασικό κίνητρο που πρέπει να έχει ένα παιδί, είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος σε αυτό που κάνει.
Το παιδί θα το συμβούλευα ότι ο δρόμος για την επιτυχία είναι μόνος ένας, να γίνεται καλύτερος και να βελτιώνεται καθημερινά σε ότι απαιτεί το ποδόσφαιρο του αύριο. Τους γονείς θα τους συμβούλευα να παρέχουν όλα τα εφόδια στα παιδιά, αλλά και να αφήσουν να βρούνε μόνα τους την θέση που τους αρμόζει και που τους αξίζει, στις κλίμακες του αθλήματος που επέλεξαν να αγαπήσουν και να υπηρετήσουν.

Ε.Ρ. Την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε είδαμε παιχνίδια τόσο της Κ19 των ομάδων της Super Legue και της Football League,  όσο και παιχνίδια της ΕΠΣ να συμπεριλαμβάνονται σε Στοιχηματικές Εταιρείες, εσείς με την ειδικότητα του προπονητή, πιστεύεται ότι θα έπρεπε τα παιχνίδια των  πρωταθλημάτων των μικρών ηλικιακών κατηγοριών αλλά και τα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, να συμπεριλαμβάνονται στο ‘’Πάμε Στοίχημα’’;
Α.Π.: Θεωρώ ότι είναι τραγικό να συμπεριλαμβάνονται  τέτοια παιχνίδια στο ‘’Πάμε Στοίχημα’’.

Ε.Ρ.:  Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς βλέπουμε αρκετές αλλαγές προπονητών, πια είναι η άποψη σας για αυτό το «Ελληνικό»  φαινόμενο;
Α.Π.: Δεν νομίζω ότι είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά αρκετών, ότι στην Ελλάδα δεν αφήνουν εύκολα έναν προπονητή να ολοκληρώσει την δουλειά του (το πλάνο του). Οι προπονητές είναι κρινόμενοι υποκειμενικά και πολλές φορές από ανθρώπους που δεν έχουν τις βάσεις να κρίνουν σωστά.  Έχουν μάθει να κρίνουν αυθόρμητα με βάση των αποτελεσμάτων και όχι με βάση την δουλειά που γίνεται . Είναι ένα φαινόμενο που καλός η κακός πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.

Του Γιάννη Παρασύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com