10 Ιουλίου 2018

Έντονη δυσαρέσκεια στη FIBA για το καλεντάρι της Ευρωλίγκας

Η ανακοίνωση του προγράμματος της Ευρωλίγκας δεν αποτέλεσε έκπληξη, αλλά πιστοποίησε αυτό που όλοι περίμεναν. Η πλευρά της ECA, της εταιρείας που διαχειρίζεται τις τύχες της διοργάνωσης, δεν έκανε απολύτως καμία παραχώρηση για τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων.
Για άλλη μια χρονιά και παρότι το καλεντάρι της FIBA για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είχε καταρτιστεί έναν χρόνο πριν από αυτό της Ευρωλίγκας, η ECA όρισε κανονικά αγωνιστικές πάνω στα «παράθυρα».
Συγκεκριμένα, η 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί ακριβώς τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου των Προκριματικών. Ενδεικτικά, στις 29 και 30 Νοεμβρίου παίζουν Ολυμπιακός-Μπουντούτσνοστ και Χίμκι Παναθηναϊκός αντίστοιχα, ενώ στις 30 Νοεμβρίου διεξάγεται και το Ελλάδα - Γερμανία. Ομοίως στις 21 και 22 Φεβρουαρίου παίζουν Εφές-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Χίμκι αντίστοιχα, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου έχει οριστεί το Ελλάδα-Γεωργία.
Η κίνηση αυτή μπορεί να ήταν αναμενόμενη για την παγκόσμια ομοσπονδία, ωστόσο δεν παύει να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια, καθώς γίνεται λόγος για προσπάθεια αλλοίωσης της σημασίας των εθνικών ομάδων και των διοργανώσεών τους και ασέβεια προς τον απλό κόσμο, που θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες της εθνικής ομάδας του από κοντά.
Στη FIBA εξακολουθούν να θεωρούν πως το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά, αν δύο από τις 30 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας διεξάγονταν δύο μέρες νωρίτερα και η επιμονή της ECA να μην προχωρά σε αυτή τη λύση μαρτυρά την αδιαλλαξία της. Όπως τονίζεται από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η κόντρα δεν είναι μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκας, διότι η FIBA δεν επιχειρεί να αλλοιώσει σε τίποτα το προϊόν της Ευρωλίγκας, ενώ η ECA το κάνει αδιάκριτα.
Μάλιστα η FIBA υπενθυμίζει πως σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση πέρσι άλλαξε το καλεντάρι της για τους αγώνες των Παραθύρων του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να διεξαχθούν όλοι σε μία ημέρα (Παρασκευή), αντί για ένα διήμερο, ζητώντας από την Ευρωλίγκα να αλλάξει τους αγώνες της κατά δύο ημέρες. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό και μάλιστα αφού η ECA απέρριψε όλες τις προτάσεις της FIBA όρισε αγώνες πάνω στα «παράθυρα» φέρνοντας ξανά τους παίκτες της Ευρωλίγκας σε δίλημμα.

http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com