11 Ιουλίου 2018

Super League: "Πάμε με 14 ομάδες και... βλέπουμε"

Πρωτάθλημα με 16 ομάδες την αγωνιστική περίοδο 2018-19, 14 την περίοδο 2019-20 και... βλέπουμε για τη σεζόν 2020-21.
Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Super League που συνεδρίασε επί τέσσερις περίπου ώρες για το θέμα της αναδιάρθρωσης.
Η πρόταση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων την περίοδο 2019-20 δεν πέρασε, ο συνεταιρισμός, ωστόσο, αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό για να γίνει η μείωση τη σεζόν 2020-21, χωρίς, όμως, και να δεσμεύεται για τον αριθμό των ομάδων την συγκεκριμένη περίοδο.

Άλλωστε, υπήρξε έντονη διαφωνία σήμερα μεταξύ των ομάδων της λίγκας για το αν πρέπει να γίνει δεκτή ή όχι η πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη.
Θετικά αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση οκτώ ΠΑΕ, οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη. Οι υπόλοιπες εκφράζουν αντιρρήσεις.
Για να εγκριθεί, όμως, η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση απαιτείται η ψήφιση από τα 3/4, δηλαδή, τις 12 από τις 16 ΠΑΕ.
Αυτό που επίσης έγινε γνωστό είναι ότι στο τέλος της περιόδου 2018-19 θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες, δεν θα προβιβαστεί καμία απευθείας από τη Football League, αλλά η 13η και η 14η της Super League θα παίξουν μπαράζ με την 1η και τη 2η της Football League για δύο εισιτήρια στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20.
Ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης εξερχόμενος από τη μαραθώνια συνεδρίαση τόνισε: «Το ΔΣ της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και από την περίοδο 2019/20 οι ομάδες να μειωθούν σε 14.
Θα ξανασυζητήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για το αν πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση ή μη του υφισταμένου σχεδίου του πρωταθλήματος των 14 ομάδων. Θεωρούμε πως μπορεί να διεξαχθεί από το 19/20 ένα πρωτάθλημα με Super League 1 και Super League 2, με εγγυημένη χρηματοδότηση ώστε να μην τραβάνε αυτά που λένε ότι τραβάνε.
Θα υπάρχει και μια μικρότερη κατηγορία, που θα έχει μια ιδιαίτερη προσοχή. Είμαστε σε μια συνεχή διαπραγμάτευση.
Οι προτάσεις του υφυπουργού έχουν γίνει αν όχι συνολικά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεκτές και δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε σε ένα πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό, ένα καλύτερο πρωτάθλημα.
Το συζητάμε για 12 ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε. Να πούμε από τώρα ότι θα γίνουμε 12 ομάδες δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε οι ομάδες που θα συμμετέχουν να είναι πιο υγιείς. Κάναμε ήδη μια τομή μειώνοντας τις ομάδες στις 14».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ένα μπλοκ ομάδων που θέλει μείωση σε 12 δώδεκα ομάδες ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης απάντησε: «Υπάρχει ένας προβληματισμός αν πρέπει από τώρα να δεσμευτούμε χωρίς να έχουμε δει πώς θα λειτουργήσει με 14 ομάδες. Είναι μια πρόταση που ήρθε στο τραπέζι.
Οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα ότι αυτό πρέπει να το δούμε στην ώρα του. Πιθανότατα εγώ δεν θα είμαι τότε πρόεδρος και δεν μπορώ να δεσμεύσω τη λίγκα.
Δεν απορρίπτουμε το πλάνο με 12 ομάδες, αλλά για την ώρα δεν είμαστε έτοιμοι να το υιοθετήσουμε. Με την αναδιάρθρωση και τη μείωση στις 14 ομάδες έχουν κουμπώσει όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες για να υπάρχει η χρηματοδότηση από την πρόταση Βασιλειάδη.
Η μείωση των ομάδων έχει κόστος, γιατί υπάρχουν κάποιες που παίζουν την ίδια τους την ύπαρξη. Οι ομάδες το δέχτηκαν όμως, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει. Αν κάποιοι δεν θέλουν, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».
Για το ενδεχόμενο να διαφωνήσει εκ νέου ο Γιώργος Βασιλειάδης ο πρόεδρος της λίγκας είπε: «Θεωρώ πως δεν έχει λόγο να μη συμφωνήσει. Δεν μπορεί να αρχίσει ένα πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο υφυπουργός έχει πολύ καλές προθέσεις και έχει ένα σχέδιο για το ποδόσφαιρο. Όμως είναι διαφορετικό το σχέδιο και διαφορετικό να θέλεις να επιβάλεις όλες τις απόψεις σου χωρίς να υπάρχει γόνιμος διάλογος. Να κάνουμε το πείραμα, να πάμε σε 14 ομάδες και βλέπουμε. Να μην αντιμετωπίσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τιμωρητικά».
Όσο για το πότε θα γίνει κλήρωση; «Θα γίνει όταν θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και στην ώρα του, ώστε πραγματικά να το χαρούμε όλοι. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύουμε να τα καταφέρουμε. Αν όχι, θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε. Είμαστε έτοιμοι με αυτό που ψηφίσαμε σήμερα να προχωρήσουμε».

www.filathlos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com