23 Αυγούστου 2018

Πέφτουν 3, ανεβαίνει 1 και δημιουργείται Super League

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη (23/08) αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ «τη δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων”.
Επίσης εγκρίθηκε η προκήρυξη της Super League που προβλέπει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας προκειμένου «ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα”!.

Ακολουθεί η ενημέρωση για τις αποφάσεις της ΕΠΟ:
«Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.
Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:
Στο θέμα έγκρισης των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:
* Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.
* Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
* Να εγκριθεί «κατ΄ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.
* Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football League και τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην ΕΠΟ έως τις 31 Αυγούστου 2018:
* Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της ΕΠΟ προς λήψη οριστικής απόφασης”.
Έντονες είναι ωστόσο οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Football League για το συγκεκριμένο πλάνο.
Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο οι περισσότερες ΠΑΕ κράτησαν κοινή στάση και συμφώνησαν πως δεν πρέπει επουδενί να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και πως δεν δέχονται το «3-1» που αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν σ’ αυτή.
Εμμένουν στο «4-2» και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εκτός και αν προκύψει το ζήτημα της ανόδου ακόμα μίας ομάδας μέσω αγώνα μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League
Έτσι, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος θα παρευρεθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ αύριο Παρασκευή (24/8) και θα μεταφέρει για ακόμα μια φορά τις αποφάσεις του ΔΣ της Football League.
Παράλληλα, άπαντες περιμένουν από την πλευρά του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη να λύσει και το ζήτημα με την τηλεοπτική στέγη. Ευελπιστούν σε μία συμφωνία με την ΕΡΤ η οποία θα τους αποφέρει ένα έσοδο της τάξεως των 3.600.000 ευρώ. Και επίσης θα ζητήσουν την συνδρομή της ΕΠΟ στην καταβολή των εξόδων προς τους διαιτητής για τα έξοδα μετακίνησής τους.
Ως μέτρο πίεσης οι ομάδες αποφάσισαν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 23 Σεπτέμβρη και να μη δηλώσουν συμμετοχή στο κύπελλο έως ότου ξεκαθαρίσει μια και καλή το σχέδιο αναδιάρθρωσης, με το οποίο και δεν συμφωνούν.
Βέβαια, στο ζήτημα του κυπέλλου οι κυρώσεις και οι ρήτρες από την Cosmote Tv δεν επιτρέπουν στις ΠΑΕ να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής, ωστόσο οι ΠΑΕ θέλουν να φτάσουν το θέμα στα άκρα.
Στο ΔΣ της Football League δεν εκπροσωπήθηκαν οι ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και Απόλλων Πόντου, ενώ από την πλευρά του Αήττητου Σπάτων ο πρόεδρος Νίκος Κατσιγιάννης εισήλθε στην αίθουσα καθυστερημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© www.contragoal.com